Є екіпірування, без якого не можна їздити мотоциклом. Насамперед це засоби захисту, також їх використання може бути вимогою закону. Сьогодні ми поговоримо про шоломи. Вони якраз відповідають зазначеним характеристикам. Запропонуємо круті мотошоломи, які зручні у використанні, привабливі та забезпечують високий рівень захисту для мотоцикліста.

Різновиди мотоциклетних шоломів

Огляд мотошоломів пропонуємо почати з аналізу існуючих видів. Кожен з них має свої особливості та призначення. Причому не всі вони взаємозамінні. Отже, існують такі види:

  • відкриті. Свого часу це були найкрутіші шоломи для мотоциклів. Сьогодні вони переважно частина стилю і не більше. Справа в тому, що вони малозахищені та максимально прості. Певною мірою вони оберігають потиличну, лобову та тім'яну частини голови. При цьому підборіддя та обличчя відкриті. З додаткових елементів – козирок, може бути візор та/або окуляри. З одного боку, вони добре вентилюються, з іншого – дуже травмонебезпечні. Тому, якщо шукаєте крутий, але більш захищений шолом, дивіться далі;
  • інтеграли. Це без перебільшення найкращі шоломи, вони оптимально підходять для потреб середньостатистичного міського мотоцикліста або туриста. Єдине, для чого їх не варто використовувати, – це екстремальна їзда та бездоріжжя. Ці круті мотоциклетні шоломи мають закриту конструкцію, тому голова добре захищена. В них мінімум рухомих частин, що у тому числі забезпечує протекцію під час падіння. Крім того, у всіх моделей даного типу хороші звукоізоляція, аеродинаміка та мінімум рухомих частин, які піддаються зносу. Характерна проблема – вентиляція. Однак найкрутіші мають безліч вентиляційних каналів;
  • модуляри. Це насправді вдосконалені інтеграли. У них значно покращено зручність для мотоцикліста. Подібні моделі переважно використовують мандрівники. Головна причина – у них зручно, відкинувши «щоку», виконувати різні дії, наприклад, попити води або поговорити телефоном. Шолом знімати з голови не потрібно. Враховуйте, що модуляри – найважчі з усіх існуючих шоломів;
  • кросові. Спеціалізовані шоломи, які виглядають дуже круто. Вони призначені для перегонів. Кращі кросові шоломи не мають візора, адже пристосовані під носіння спеціальних окулярів. Активна їзда – це завжди інтенсивне дихання, тому такі вироби мають відмінну вентиляцію. Кросові шоломи досить легкі, проте практично немає шумоізоляції;
  • дуал-спорт. Це апгрейд крутих шоломів, такий унікальний виріб має подвійне призначення. Він підходить як для загального використання, так і для бездоріжжя. Особливо ці круті моделі полюбилися туристам-екстремалам. Для професійних перегонів не підхідять, оскільки важкі.

Рейтинг шоломів інтегралів, модулярів, кросових та інших варіацій включає як дорожчі, так і бюджетні моделі. Слід розуміти, що екіпірування від відомих брендів не може коштувати дешево, адже компанії вкладають великі кошти у розробку та тестування. Однак однозначно сказати, що бюджетні шоломи не можуть бути крутими, не можна.

Рейтинг найкрутіших шоломів від motodom.ua

У наш топ потрапили мотошоломи, ціна та якість яких абсолютно відповідають одна одній. Далі до вашої уваги – найкращі моделі за версією motodom.ua.

Schuberth C5

Одна з інноваційних моделей, яка поєднує безпеку і відмінну аеродинаміку. Дизайн при цьому легкий. Модель компактна. Цей мотошолом рейтинг відкриває, адже він один із найкращих туристичних модулярів преміумкласу. Ця крута модель оптимізована для використання на швидкості, вона легка, тому вдається забезпечувати комфорт навіть на великих дистанціях.

Серед ключових особливостей:

  • аеродинамічна оболонка для зменшення втоми;
  • вбудований протисонцевий піддашок;
  • багатоканальна вентиляція;
  • велика вставка, що запобігає запотіванню.

Зовнішня оболонка виготовлена ​​зі скловолокна, яке стискається у вакуумі під високим тиском, що забезпечує максимальну міцність. Внутрішня вкладка виготовлена з пінополістиролу, багатокомпонентна конструкція, тому забезпечує максимальне поглинання.


Givi 60.1 Invert

Крутий мотошолом з термопластичної смоли, який оснащений внутрішньою оббивкою, що дихає, вона знімна, а виготовлена ​​з антиалергенної тканини. Продумана система вентиляції має повітрозабірники спереду та у верхній частині. Козирок регулюється, застібка – подвійне кільце.


Axxis Cobra Rage A2 White

Найкращий мотошолом інтеграл, який належить до класу мотоциклетних. Дизайн стильний, конструкція забезпечує високий рівень захисту під час їзди. Є вентиляційні отвори, крізь них відбувається повноцінна вентиляція, у тому числі внутрішня. У лінійці є дві розмірні капсули. Конструкція дуже легка. За рахунок наявності заднього спойлера вдається знизити втому, оббивка – модернізована та легко витягується. Візор швидко та легко знімається.


AGV K-5

Топ мотошоломів закриває модель AGV K-5. Належить до преміумсегменту. Підходить для спортивної та туристичної їзди. Конструкція обтічна та має високі аеродинамічні показники. Капсула виготовлена ​​з вуглецевого волокна, є 4 розміри. Вентиляційні канали розміщені в лобовій частині та в носовій, повітропровід – на потилиці. У комплектації візор із опцією фіксації в проміжному положенні, лінза від запотівання. Конструкція забезпечує огляд 120⁰ по горизонталі та 85⁰ по вертикалі. Інтер'єр знімний, його можна прати.