Будь-який особистий транспорт постійно вимагає вкладень, аксесуари для мотоцикла і різного роду оновлення – це здебільшого не гостра потреба, а можливість зробити апгрейд, покращити технічні параметри. За рахунок цього вдається отримати або покращити певний функціонал, який не був запропонований спочатку. А іноді нові аксесуари – це питання безпеки, такі як, наприклад,освітлення для мотоцикла. Важливо бути помітним на дорозі і мати хорошу видимість у будь-який час доби.

Класифікація аксесуарів

Всі їх можна розділити на 2 групи: для практичного та естетичного використання. Перша група:

  • захист двигуна;
  • задні підкрилки;
  • спойлери;
  • різні види скла і т. д.

Друга група більш широка, і це різного роду наклейки на поверхні, мотосувеніри, в цілому все, що допоможе створити особливий, неповторний образ.

Також є цікаві оновлення, які здатні покращити технічну частину вашого транспорту.

Кофри та сумки

Це найкращі аксесуари для мотоцикла, якщо в планах далекі або не дуже подорожі. Варіацій мотосумок багато, проте класичні кофри залишаються в топі переваг, наприклад, модель Givi B330N. Її об'єм 33 л, виготовлена ​​з пластику, має відбивачі. У ній міститься повноцінний інтегральний шолом. Комплектується пластиною та необхідними кріпленнями, також передбачена система швидкого знімання.


Оптичні елементи

Освітлення для мотоцикла дуже важливе, тому таких аксесуарів досить багато, і вони різноманітні. Причому підбирають їх не тільки для того, щоб позначити свої маневри на дорозі, а й у буквальному сенсі щоб перетворити мотоцикл.

Грипси

Одним з кращих оновлень мотоцикла, що в тому числі принесе функціональну користь, є грипси, вони ж рукоятки. Кріпляться на кермо і особливо важливі в зимовий період, адже стають ще одним елементом запобігання замерзанню рук. Плюс виключають ковзання. Одним із гранично простих, але ефектних рішень будуть рукоятки Oxford Super Grip. Виготовлені з міцної гуми та забезпечують хорошу чіпкість та довговічність. Розраховані для керма діаметром 22 мм.


Тримач планшета або телефону

Цей аксесуар необхідний мандрівникам, щоб можна було закріпити гаджет і їхати, наприклад, навігатором. Зважаючи на швидкість переміщення, важливо, щоб цей аксесуар був надійним. Наприклад, кріплення на кермо з чохлом SP Connect Iphone 13 Pro Max не підведе. Встановлення відбувається за секунду. При цьому гаджет розміщується по центру, у полі зору, тому буквально на ходу навіть вдасться читати повідомлення або запускати відтворення треку.


Актуальні оновлення 2023 року для мотоцикла

Слід подбати і про технічну частину вашого транспорту. Ось основні рекомендовані оновлення:

  • підвіска для мотоциклів. Це без перебільшення найважливіший компонент, що забезпечує продуктивність та безпеку. Після модернізації суттєво покращенаюється проходження поворотів, керованість. З рекомендованих оновлень: регульовані передні вилки та задній амортизатор, який вдасться відрегулювати, виходячи з вашого стилю їзди та потреб;
  • шини для мотоциклів. Вони – важлива частина зручного управління. Вибирайте шини, які розраховані на ваш стиль їзди, в цьому випадку значно якісніше зчеплення та прискорене гальмування;
  • гальма для мотоцикла. Вони також потребують модернізації. Зупиніть свій вибір на високоефективних гальмівних колодках та дисках, адже вони забезпечать найкраще гальмування у будь-яких умовах. Також рекомендується встановити більш міцні супорти, які дадуть покращену ефективність та надійну гальмівну здатність.

Технічне оновлення мотоцикла вкрай важливо робити своєчасно, доки наведені елементи в строю. Інакше надалі доведеться робити серйозніші фінансові вкладення.