CarPlay для мотоцикла – це рішення, яке зробить їзду значно комфортнішою. Інтеграція дозволить максимально корисно та зручно комбінувати можливості смартфона та вашу любов до байка. Хоча поки що цей тренд тільки виходить на ринок – це те, що однозначно заслуговує на увагу, адже є новим рівнем зручності, який можете отримати просто зараз.

Що таке CarPlay у мотоциклі

Розробкою CarPlay займалася компанія Apple, що вже саме собою багато про що говорить. Користувачі отримують спрощену та гранично безпечну версію інтерфейсу Айфона саме для використання у мотоциклі. Інтеграція CarPlay дасть вам зручний доступ до опцій навігації, музики, зв'язку.

Функціонал CarPlay: на що він здатний

Якщо уважно розглянути функції CarPlay, то стає зрозуміло, що ключовий акцент зроблено саме на навігацію. Так, мотоцикліст отримує інструкції щодо поворотів та напрямки руху безпосередньо на дисплей свого байка. Така навігація CarPlay без рук забезпечує значно безпечніше керування, як результат, не доводиться відволікатися від дороги.

Також дана опція розглядається як розважальна. Все внаслідок інтеграції з музичними програмами. Управління йде стосовно:

  • перемикання треків;
  • регулювання гучності;
  • керування плейлистами.

При цьому знову ж таки, не доведеться знімати руки з керма. Це, звичайно ж, надає зручності та підвищує безпеку.

Ще один момент – комунікативна функція, що також просто незамінна в дорозі. Ви зможете:

  • відповідати на дзвінки та самостійно набирати того, з ким треба поспілкуватися;
  • писати повідомлення без використання рук. Тут допомагає функція розпізнавання голосу.

Знову ж таки, все це забезпечує можливість перебувати на зв'язку і при цьому не наражати себе на небезпеку, користуючись гаджетом на ходу.


Як реалізовано CarPlay у сучасних мотоциклах

Функціонал, який пропонує CarPlay – це, як то кажуть те, чого так не вистачало. Однак на даному етапі розвитку технології вона поступово починає впроваджуватись у мотоцикли. Можна сміливо сказати, що вона на початковій стадії. На сьогодні активно її просувають і хочуть зробити частиною стандартного функціонала такі гіганти як Indian Motorcycle, Harley-Davidson, Honda.

Що стосується інтеграції у вже наявні байки, то зараз є низка пропозицій, які передбачають модернізацію транспорту із встановленням системи сумісної з CarPlay. На сьогодні така технологія виглядає дуже перспективно, хоча поки що почати її використовувати можна лише після певної ситуації та модернізації мотоцикла.