Електричні скутери та мотоцикли: практичний сучасний транспорт

Останніми роками актуальним є екологічний транспорт, який не шкодить навколишньому середовищу. Електричний скутер популярний серед байкерів, які бажають йти в ногу з часом. Він працює не від бензину чи іншого палива, а внаслідок безшумного електродвигуна.

Такий тип мопеда підійде для більш плавної, комфортної та безпечної їзди. Зовні транспортний засіб з електромотором майже не відрізняється від стандартного, у його конструкції також передбачено 2 або 3 колеса. Основним джерелом живлення є акумуляторна батарея.

Причини популярності електротранспорту

На дорогах дедалі більше засобів пересування, які працюють від електрики. Шанувальники автомобілів масово пересідають на електрокари. Справжнім трендом серед молоді стають електросамокати. Електричні мотоцикли відрізняються від звичайних тільки відсутністю вихлопної труби в іншому їх дизайн так само оригінальний.

Таким скутером простіше керувати, ніж бензиновим, тому він добре підходить для новачків. Його популярність пов'язана з поступовим підвищенням цін на бензин. Якщо не доводиться витрачатися на паливо, виходить добре економити та насолоджуватися катанням. Достатньо періодично заряджати акумуляторну батарею, щоб підтримувати функціональність транспорту.

Електричні мотоцикли та скутери підходять для тих же цілей, що й бензинові. На такій моделі зручніше їхати у подорож, бо не доведеться закладати до бюджету витрати на пальне. Щороку в Україні з'являється все більше станцій для зарядки електротранспорту. Цілком ймовірно, що згодом він повністю витіснить моделі з бензиновими двигунами.

Які основні переваги


У цьому транспорті поєднуються передові рішення та інноваційні технології. Він привертає увагу як захоплених байкерів, так і захисників довкілля. Щоб зарядити електромотоцикл, не знадобиться багато часу – у деяких моделей заряд поповнюється до 80% вже за 20-30 хвилин.

Електротранспорт універсальний, чудово підходить як для тривалих подорожей, так і для щоденних поїздок містом. Для сучасних моделей передбачено великий запас ходу на одному заряді. Відстань, яку можна подолати на ньому, залежить як від місткості акумулятора, так і від швидкості та стилю їзди. В середньому можна проїхати без заряджання 80-300 кілометрів.

Виділяючи інші переваги електричних скутерів та мотоциклів, варто згадати наступні:

  • можливість їздити на максимальній швидкості. Більшість моделей здатні розганятися так само як і їхні аналоги, які працюють на газі чи бензині. При цьому важливо пам'ятати про обмеження швидкості для міста та за межами населених пунктів;
  • недороге технічне обслуговування. В електричному скутері менше частин, що рухаються, ніж у традиційного транспорту, оснащеного двигуном внутрішнього згоряння. Достатньо перевірити шини, гальма та акумуляторну систему;
  • екологічність. У електричного мотоцикла немає вихлопної труби, у ньому не згоряє паливо, тому він не виділяє в атмосферу шкідливі, токсичні речовини. Його покупка — можливість зменшити кількість парникових газів;
  • економічність. Власнику електромотоцикла не потрібно витрачатися на паливо, менше вимог до технічного обслуговування. Покупцям часто пропонують знижки, субсидії, податкові кредити.

Перед покупкою потрібно враховувати деякі недоліки. Так, запас ходу та дальність пробігу безпосередньо залежать від рівня заряду. Тому, плануючи далеку дорогу, потрібно вибирати маршрут так, щоб була можливість підзарядити транспорт. Оскільки розетки рідко виходять на вулицю, можуть виникати проблеми з доступом до електромережі.

Акумулятори погано витримують морози — на холоді їхня місткість швидко знижується. Тому зручно їздити на електромотоциклі можна тільки в теплу пору року. Оскільки двигун цього транспорту практично безшумний, на дорозі байкеру потрібно бути уважним. Є ймовірність, що його не почують водії легкових та вантажних транспортних засобів.


Як правильно вибрати

Перше, чим потрібно керуватися при купівлі – габарити транспорту. Необхідно визначитися, навіщо він потрібний і як часто на ньому планують кататися. Для комфортної та безпечної їзди важливо враховувати комплекцію тіла, а саме зріст та вагу. Наприклад, водієві вагою 80 кг і більше підійде транспорт із потужним двигуном.

Переглядаючи популярні електричні мотоцикли, звертають увагу на такі критерії:

  • потужність двигуна. При 3000 Вт транспорт розвиває середню швидкість і набирає її поступово цей показник хороший для дитини або новачка. Моделі потужністю 4000 Вт та більше належать до категорії спортивних;
  • тип акумулятора. У компактних електроскутерах встановлюють літій-іонні із високою енергомісткістю. Гелеві чи свинцево-кислотні доводиться заряджати довше, а літій-полімерний відрізняється невеликою вагою;
  • рамки. Алюмінієва підходить для поїздок містом. Виконувати стильні трюки або кататися по ґрунтовці краще зі сталевою.

В інтернет-магазині Motodom можна підібрати потрібний електроскутер або мотоцикл для поїздок по місту, спорту, подорожей. У цій категорії доступні як високошвидкісні моделі, так і легші малопотужні. Замовити будь-яку з них зручно з доставкою Нової пошти до відділення або на домашню адресу. Оплата: карткою, готівкою при отриманні або післяплатою.