Вибір мотобот – завдання не з легких, адже від того, наскільки правильно це зробите, залежить безпека їзди, ваше здоров'я. Спеціальне взуття з достатнім рівнем захисту рекомендується купувати всім, хто їздить мотоциклом, незалежно від того, в якій місцевості і на якій швидкості.

Свій тип для кожного варіанта їзди

Розбираючись, які мотоботи вибрати, слід перш за все зрозуміти, який тип необхідний. Це вже безпосередньо залежить від дисципліни, стилю та місцевості їзди. Насправді тут все легко. Якщо віддаєте перевагу позашляховим дисциплінам, то вибирайте кросові боти та різноманітні варіації подібного взуття. Перед тим як вибрати мотоботи для ендуро, потрібно уважно розглянути каталог таких моделей.

Коли ваша мета – взуття для загального користування, то дивіться у бік шкіряних мотобот або легких текстильних. Якщо віддаєте перевагу швидкісній їзді, то придивіться до модифікованих кросових мотоботів.

Правильний розмір

Більшість виробників мотобот розміри пропонують стандартні. Щоб почуватися комфортно, дуже важливо правильно підібрати їх під свою ногу. Отже, визначається з розміром. Дуже часто спеціалізоване взуття відповідає тому, яке носите у повсякденному житті. Зверніть увагу, деякі моделі маломірять або виявляються більшими, ніж звичні, тому дивіться на довжину устілки та інші параметри.

Вибрати мотоботи в інтернеті також не є проблемою. Потрібно спершу виміряти стопу – для цього станьте босою ногою на папір, тримаючи олівець вертикально, обведіть його. Потім виміряйте довжину. Далі зверніться до таблиць, представлених до кожної моделі. Враховуйте, що мотоботи – це не повсякденне взуття, і їхнє основне завдання – захищати ногу від травм.

Для любителів чи професіоналів: що вибрати

Які мотоботи вибрати для ендуро або для інших дисциплін: професійні чи аматорські? Це питання актуальне, адже спеціалізоване взуття коштує дорожче. Можна сміливо сказати, що це залежить від багатьох чинників. І основний з них – це для яких цілей вибираєте мотоботи. Отже, є такі варіанти:

  • тренування (початковий рівень), аматорська їзда в різних мотоспортивних дисциплінах. У такому разі цілком підійдуть бюджетні моделі – легкі, рухливі, без шарнірів. У них достатній захист, у таких відчуєте себе комфортно. Плюс зможете заощадити;
  • спортивні змагання. У такому разі економити не можна, важливо забезпечити свої ноги достатнім рівнем захисту;
  • повільна їзда, незалежно від потужності мотоцикла, – беріть легкі з текстилю або дорожчі шкіряні моделі.

Чим вищий ризик отримання травми, тим надійніше потрібний захист для ніг. Звичайно, для їзди містом краще вибрати більш комфортні моделі з достатнім рівнем захисту і такі, щоб у них було комфортно не тільки їздити, а й ходити.

Висота та матеріали: чому це важливо

Представлені високі та низькі мотоботи. Які з них підійдуть саме вам, більшою мірою залежить від переваг, хоча певних правил при виборі слід дотримуватися. Так, якщо ваша основна дисципліна – мотокрос, то варіант лише один. І це взуття із високим чоботом. Для ендуро можна розглянути моделі занижені та полегшені. Для міських вулиць доречні боти із середньою висотою халяви, можна й низькі. Якщо ваша мета – кільцеві перегони, беріть максимально захищені мотоботи з високою халявою.

Далі розглянемо, як вибрати мотоботи за матеріалами. Більшість недорогих виготовлені зі шкірозамінника в комбінації з текстилем та вставками з полімеру. Останні є основним елементом захисту. Дорожчі – це вже натуральна шкіра та, знову ж таки, вставки. Якщо бюджет дозволяє, то краще придбати шкіряні мотоботи. Такі прослужать довше, вони спочатку дають найкращий захист.

Ціна питання і де купити

Вартість мотоботів, які сьогодні можна вибрати, варіюється в досить великих межах. Який варіант вибрати, залежить переважно від бюджету. Також не варто поспішати купувати найдорожчі моделі новачкам. А ось професіоналам якраз не варто заощаджувати.

Де купити мотоботи? Тут все дуже просто. У нас великий асортимент різного взуття для мотоциклістів, вибирайте той варіант, який відповідає вашим побажанням.