Технології виробництва мотокурток – це не секрет, хоч більшість відомих брендів мають свої особливості. Головне завдання такого обладнання – захистити чи суттєво зменшити ризик отримання серйозних травм. Як результат, виглядають мотокуртки інакше, ніж звичайний одяг, проте їх намагаються максимально адаптувати.

Мотокуртка та звичайна куртка: у чому різниця

Будь-яка мотоциклетна куртка, як би вона не була схожа на звичайну, має багато відмінностей. Насамперед це максимально стійкі до тертя матеріали, які захищають від травм під час падіння у разі ДТП. У спеціалізованій моделі передбачені множинні кишеньки для захисту на ліктях, плечах та інших ділянках, де це необхідно.

Ще в мотокуртках представлені спеціальні канали вентиляції, що забезпечує комфортний мікроклімат під час руху на будь-якій швидкості, незалежно від погоди.

Такий одяг не сковує рухів і виключає надмірне натяг при посадці з витягнутими руками.

Шкіряна або текстильна: яка краще

Представлені два основних типи мотокурток залежно від матеріалу виготовлення – шкіряні та текстильні. Перші – визнана класика, що відрізняються надійністю, зносостійкістю, виглядають дуже стильно. У процесі виробництва такого екіпірування, як шкіряна мотокуртка, застосовуються інноваційні технології, що дозволяють захистити від вітру та опадів. Є певна проблема: влітку у такій буде спекотно, адже вона не настільки сильно пропускає повітря, щоб почуватися комфортно.

Врахуйте, що шкіряні мотокуртки важчі, потребують спеціального догляду. Матеріал цей специфічний, особливо коли йдеться про товсту шкіру, яка використовується для мотоекіпірування, зате вона витримає не одне падіння.

Текстильна мотокуртка – інноваційний предмет гардероба, який можна назвати конкурентом «шкірянки». Основні переваги:

  • комфорт їзди влітку;
  • відмінне продування, особливо це стосується сітчастих, перфорованих моделей;
  • багатофункціональність;
  • невибагливість;
  • простий догляд — чищення, сушіння;
  • яскраві, оригінальні кольори;
  • інноваційні матеріали, такі як кордура, арамідні, кевларові тканини.

Але слід враховувати, що подібні моделі менш стійкі до падінь і за всієї технологічності не дадуть належного рівня захисту, тому потрібно обов'язково використовувати щитки.

Куртки-туринги: що це і в чому їхня особливість

Куртка-туринг – верхній одяг, призначений спеціально для мандрівників. Розрахована на повну зручність та комфорт, її функціональні елементи заточені саме під це. Відмінні риси:

  • подовжений крій;
  • утеплювальний ізоляційний шар — він найближчий до тіла, добре утримує тепло, тому надягати мотокуртку слід при зниженні температури;
  • мембранний шар, який запобігає намоканню.

Така мотокуртка завжди має багато кишень для корисних дрібниць, що в поїздці просто необхідно. Є вентиляційні блискавки, комір та рукави, посадку на талії можна регулювати.

Для спекотного літа зручні сітчасті турингові мотокуртки. Більшість моделей має вбудований захист у частині ліктів та плечей.

Критерії вибору

Щоб технологічність матеріалів була не тільки на словах, дуже важливо правильно вибрати мотокуртку. Так, на першому місці – коректний вибір розміру. Верхній одяг повинен максимально щільно облягати тіло, особливо якщо це стосується шкіряної. Вона з часом приймає контури тіла користувача і сидить як влита.

Рукав повинен закривати суглоби повністю, не бовтатися і не перекручуватися, важлива відсутність стиснення рухів. Зверніть увагу на правильність розміщення захисних вставок, розміщення кишень у таких місцях, де ними зручно користуватися. Якщо в обраній моделі є підкладка, що знімається, то вона повинна надійно кріпитися і не вилазити з-під куртки.