Сезон завершено, мотоцикл законсервували або зробите це найближчим часом. Чим же тепер зайнятися? Ми пропонуємо вивчити новинки мотоциклів 2024. Навіть якщо не плануєте міняти байк, бути в курсі останніх тенденцій та пропозицій ринку точно хочете. Ми в цьому допоможемо та покажемо топові моделі, які світ побачить вже влітку-восени 2024 року.

Harley-Davidson X440

Ця модель – результат взаємодії Harley та Hero MotoCorp. Це перший мотоцикл бренду, який розроблений та буде вироблений в Індії. Тандем відомих корпорацій дає їм шанс, з одного боку, зайти на новий ринок, з іншого – перейти до преміумсегмента, насамперед це стосується Hero.

У даній моделі ланцюговий привід і одноциліндровий двигун з повітряно-масляним охолодженням. Об'єм, яким він може похвалитися – 440 куб. Це дозволяє розвивати потужність 30 к. с. і 40 Нм крутного моменту

Шасі абсолютно просте — є 2 стійки ззаду, перевернута вилка та один передній супорт ByBre. У комбінації з діодним світлом і рідкокристалічною панеллю приладів робить цю модель преміальною для індійського ринку.

Цей новий мотоцикл має мускулистий паливний бак, круглу фару та світлодіодний прожектор. Також округлі поворотні плафони, позаду світлодіодний задній ліхтар. Є горизонтальні елементи логотипа Harley-Davidson. Така увага до деталей виглядає особливо привабливою.

У планах розробників функції панелі приладів із Bluetooth. Очікується, що вона буде цифровою. Це спростить навігацію, виклики та повідомлення. Колеса різноманітні, передні – 18 дюймів, задні – 17 дюймів, шини MRF.

Triumph-Bajaja

Ще одна модель з дуже відомим ім'ям, яка буде представлена ​​у червні 2024 року у Лондоні. Проте офіційний запуск та продажі стартують в Індії. Це один із кращих нових мотоциклів 2024 року, який точно вас вразить.

Інформації зараз мало, дуже довго навіть фото не проникали в Мережу. Достеменно відомо, що буде 2 варіації – ростер та скремблер. Останній матиме окремі елементи дизайну, запозичені у британських мотоциклів Triumph Bonneville. Отримала новинка 400-кубовий одноциліндровий двигун з рідинним охолодженням і силовим потенціалом 35-40 к. с., крутний момент 40 Нм.

Вилка передня USD, задня підвіска, моноамортизатор, дискове гальмо з легкосплавними дисками та круглі фари.

KTM 300 EXC Hardenduro

Цю модель можна впевнено віднести до найкрутіших мотоциклів 2024 року. Байки цього бренду у спортивному виконанні стали переможцями у перегонах Дакар-2023, причому посіли перше та друге місце на п'єдесталі. Причому для КТМ – це вже 19 перемога у найскладніших перегонах світу. Очікувана прем'єра вийде влітку, однак точної дати релізу поки не повідомляється. Новий KTM 300 EXC Hard Enduro, швидше за все, буде доступний у дилерів у липні.

Розроблено байк під запити екстремалів, він розрахований не на нудну їзду, а на подолання перетнутої місцевості. Власне тому має багато захисних деталей, у тому числі щитки для рук, робочого циліндра зчеплення, композитну пластину і протектор для гальмівного диска. Саме тому для даної моделі не будуть проблемою навіть досить рельєфні перешкоди.

Шасі та підвіска нові, у них закриті картриджі та інноваційна технологія дросельної заслінки. Це допоможе впевненіше керувати. Оновлений кузов забезпечить найкращий радіус дії та реактивне позиціювання.

Kawasaki ZX-4RR

Нові мотоцикли в Україні дуже очікувані, а особливо такої популярної марки. Так, офіційну прем'єру Kawasaki ZX-4RR заплановано на вересень. Спортивна модель у традиційному зеленому кольорі з яскравим у всіх сенсах дизайном підкорить вас.

Новачок у серії RR має сталеве ґратчасте шасі, яке утримує чотирициліндровий двигун DOHC об'ємом 399 куб. з потужністю 78,9 л з оборотами 14500 в хв. У мотоцикла передбачений квікшифтер, який унеможливлює роботу з держаком зчеплення. Також є автоматичне гальмо, контроль тяги.

Панель управління оснащена рідкокристалічним дисплеєм, його діагональ 4,3 дюйма. Є функціонал треку, на якому відображається час кола, позиція передачі та оберти 10000.

При тому, що він надійде у продаж лише восени 2024 року, в окремих країнах на нього вже роблять заявки, а десь лише придивляються.

BMW R1300 GS

Ще одна осіння новинка виходить не просто восени, нею відзначають сторіччя з дати випуску першого мотоцикла BMW. Шпигунські фото новинки вже просочилися до мережі, і на них можна розглянути багато цікавого. Так, двигун має об`єм 1300 кубів і пікову потужність 145,5 л при 7750 об/хв і крутний момент 149 Нм. Встановлено повітряно-масляне охолодження, яке вже перевірене часом.

Також BMW1300 грн отримав інноваційні передні та задні радари, які будуть дуже корисні при використанні круїз-контролю та допоможуть запобігати зіткненню, а також відстежувати сліпі зони.