Виробники мототехніки намагаються всіма способами вражати шанувальників такого транспорту. Часом це досить складно зробити, проте зі своїм завданням вони все ж таки справляються. Ми сьогодні представимо найцікавіші інновації у мотоциклах 2023 року.

Найшвидші мотоцикли 2023 року

Поговоримо про найшвидший байк 2023 року, адже випуск такого транспортного засобу обов'язково пов'язаний з інноваціями. Топ найшвидших мотоциклів:

  • Kawasaki Ninja ZX 14R – успішний та дивовижний, спокійно їде 335 км на максимальній швидкості. Має 200 к. с., мотоцикл досить важкий – 264 кг. Розгін – за частки секунди, найпростіша підтримка швидкісного режиму;
  • BMW S1000 RR HP4 – без перебільшення супербайк, що розганяється до 350 км/год. Виробник говорить про екстраординарне прискорення, що цілком реально – невелика вага та 199 к. с. цьому сприяють;
  • Lightning LS-218 – розвиває швидкість до 351 км/год і є одним із найбільш маневрових і найпотужніших електробайків серії. Чи не забруднює навколишнє середовище, при цьому точно порадує потужністю. Розгін – за 2 секунди;
  • MTT Turbine Superbike Y2K – їде зі швидкістю до 367 км/год максимум. Один із найкомфортніших і найнадійніших мотоциклів. Він газотурбінний;
  • Kawasaki Ninja H2R – здатний розвивати швидкість до 400 км/год. Має газотурбінний двигун, 310 к. с.

Виробники мотоциклів не зупиняються на досягнутому та пропонують практично щороку дедалі швидші моделі.

Електромотоцикли: екологічність та швидкість

Дедалі більше можна побачити у лінійках виробників електромотоциклів. Вони відмінно показали себе, адже абсолютно екологічні, причому за швидкісними характеристиками їм поступаються багато бензинових ТЗ.

Одним із найяскравіших представників цієї групи впевнено можна назвати WMC250EV. У ньому багато особливостей. Насамперед це унікальна аеродинаміка і цілих 4 електромотори, два з них – на передньому колесі. Важить близько 300 кг, а розганяється до 400 км/год. Одна з головних фішок мотоцикла — повітропровід, що проходить крізь шасі, його габарити значні.

Сумарна віддача мотоцикла досягає 100 квт або 136 к. с. Шасі алюмінієве, обтічники з вуглепластику. Передня підвіска сталева, задня алюмінієва, двосторонні маятники. Уповільнення відбувається внаслідок подвійних роторів 340 мм та задніх 310 мм одинарних.

Є чимало й інших моделей електричних мотоциклів, які теж заслуговують на вашу увагу, проте не такі швидкісні, як перший. Серед них:

  1. Damon Hypersport Premier. Має 200 к. с, максимальна швидкість – 320 км/год, дальність поїздки на одному заряді – 300 км, виглядає стильно та модерново;
  2. Brutus V9. Не найшвидший, але дуже живучий. Запас ходу – 450 км, що за вагою 355 кг просто дивно. Працює без гарчання, має двомісні сидіння;
  3. Harley-Davidson LiveWire – елегантний дизайн, батарея потужністю 15,5 кВт·год., а також прискорення до 100 за 3 секунди робить модель дуже цікавою. Максимальна швидкість – 150 км/год, а запас ходу – 240 км.

Виробники активно розвивають напрямок електромотоциклів, тому ми точно скоро побачимо ще багато моделей.

Мотоцикли з водневими двигунами

Те, що нещодавно було справжньою фантастикою – сьогодні реальність, і це мотоцикли з водневими двигунами. Задум великих японських компаній, таких як Honda, Yamaha, Kawasaki та Suzuki, в розробці вже кілька років.

Минулого року на виставці EICMA було представлено прототип 1000-кубового водневого двигуна Kawasaki. Планується, що запас палива для нього перевозитиметься у швидкозмінних балонах. При цьому кожна компанія взяла на себе певне навантаження. Так, Honda відповідає за дослідження з розробки водневих двигунів, Suzuki вивчає функціональність, продуктивність та надійність. Yamaha та Kawasaki проводять практичні дослідження з використанням справжніх двигунів, що працюють на водні.

Поки не можна сказати точно, що за водневими двигунами майбутнє, але можна стверджувати, що Kawasaki за це візьметься серйозно, принаймні щодо двигунів для важких мотоциклів з великим запасом ходу.